Dubbla citronkakor
De här kakorna är sååå goda!! Om man inte gillar citron så kanske man inte tycker om de riktigt lika mycket (...) men då funkar det ju självklart att bara äta kakan som den är, utan citronkräm:)
Cirka 35 stycken:
250 g smör
1½ dl florsocker
1 dl maizenamjöl (jag hittade bara maizenastärkelse i affären, det funkar bra det med!)
5 dl vetemjöl
Världens godaste citronkräm:
50 g smör
2½ dl florsocker
3 msk pressad citron
1. Lägg smör och florsocker i bunken och vispa med elvisp tills det blir en fluffig smet. Häll försiktigt i maizenamjöl och vetemjöl, undvik klumpar. Vispa till en slät smet.
2. Ställ fram två plåtar med bakplåtspapper. Rulla degen till små bollar och lägg dem på plåten med lite plats mellan. Det ska vara ungefär 35 bollar på varje plåt.
3. Platta till varje boll med en gaffel så att det blir knubbiga, randiga kakor. Grädda en plåt i taget i 15 minuter i 150 grader. Låt dem svalna helt.
4.Citronkrämen: Lägg smöret i en liten skål och vispa med elvisp. Häll i florsockret och vispa lite till. Pressa saften ur en citron ner i ett glas och måtta upp 3 matskedar som du häller i smeten. Vispa till en jämn smet.
5. När kakorna har svalnat så kan du para ihop dem med en som är ungefär lika stor. Sedan använder du en tesked och lägger en liten klick på hälften av kakorna och trycker på den andra så att det blir som en liten randig hamburgare!
Mums!