Livans recensioner

-Om Det Mesta

Mycket, mycket kul!

Publicerad 2012-11-27 17:29:52 i Allmänt

Här kommer tre saker som jag nyligen har gjort!:
Rolig godismaskin!
Smyckeshand i trä!
Bra manikyrset!
Godismaskinen är gjord av kartong, du häller i godis genom en lucka i "taket", sedan drar du i den lilla kartongbiten och godis åker ut genom ett rör. Röret slutar på andra sidan där lite godis trillar ut. Kul!:) Handen gjorde jag hemma hos min kompis, vi ritade av våra händer på något trä (jag gjorde fingrarna lite smalare och längre för att det skulle se lite annorlunda ut) sedan så sågade vi ut händerna och en liten ruta som de skulle stå på. Vi limmade ihop dem med limpistol och spraymålade. Jag använde silver och lite svart längst ned. Fin och väldigt användbar! För att göra ett manikyrset så började jag med att klippa ut en rektangel i kartong. Jag limmade på ett fint tyg och en knapp. Sedan limmade/tejpade jag på lite snören och annat som ska hålla i verktygen. För att göra en NAGELFIL så klipper du ut en liten kartongbit av önskad storlek. Sedan limmar du på lite nytt sandpapper. Klart! För att göra en MANIKYRPINNE så klipper du av en bit på en grillpinne. Pinnen måste ha med den vassa delen av grillpinnen. Fila snett med sandpapper så att du får en liten "lutning" längst ner på pinnen. Inte på delen med spets förstås! Klart! För att göra ett "PRICKVERKTYG" så drar du ut stiftet i en gammal stiftpenna. Om du vill så kan du (som jag gjorde) klä pennan, som nu har förvandlats till ett prickverktyg, i något fint papper. Använd knappnålar, gärna i flera olika storlekar, och tryck helt enkelt in dem där stiftet förut satt. Doppa i nagellack och gör fina, runda prickar! Jag vet inte vad de gula sakerna kallas, men man gör jättefina naglar med dem, färgerna går liksom ihop. Man doppar även dem i nagellack och "duttar" på naglarna. Klipp småbitar av en oanvänd tvättsvamp och de är klara!:) Hoppas att du fick lite tips på roliga saker att pyssla ihop!

Snygga naglar

Publicerad 2012-11-15 21:52:43 i Allmänt

Idag så har jag laddat hem en app där det bl.a fanns tips på hur man gör fina naglar. De här två sätten provade jag att göra, här kommer beskrivningarna: "VATTENNAGLAR"
1. Sätt på tejpbitar bredvid, under och över naglarna så att du inte får någon färg utanför. 2. Använd rumstempererat vatten! Häll vatten i en plastmugg eller något annat som du verkligen inte är rädd om. Droppa i en droppe nagellack i vattnet. Nagellacket ska nu sprida sig och bli en stor fläck i muggen. Droppa nagellack i olika färger. Försök att få lacket så mycket som möjligt i vattnet, nagellacket gör nämligen en stor hinna och om det kommer något där så sprider det sig inte alls. Arbeta så fort som möjligt!! Om du vill så kan du nu ta en tandpetare och försiktigt röra om lite så att det blir fint. 3. Doppa försiktigt ner nageln i vattnet där du tycker att mönstret är finast. Vänta 5-10 sekunder. Använd en tandpetare för att dra bort det övriga nagellacket i muggen, dra sedan försiktigt upp fingret. Ta bort tejpen och din snygga, unika nageldesign är klar! "KOSTYMNAGEL"
(Titta på bilden om det är något som du inte förstår!) 1. Måla vitt på hela nageln. 2. Använd en smal pensel eller en tandpetare för att göra ett svart V på nageln. Måla försiktigt svart "utanför" V:et. 3. Gör två svarta prickar i V:et nedifrån och upp. Gör sedan ett litet liggande kryss ovanför prickarna (knapparna) och måla svart i krysset så att det ska se ut som en fluga. FÄRDIGT!! Kom ihåg att det är viktigt att använda både bas- och topplack när du målar naglarna för att skydda nageln och så att färgen håller längre och ger glans!:)

Lyxigt jordgubbsbad

Publicerad 2012-11-07 16:15:56 i Allmänt

Tänk er att ni (verkligen på riktigt!) badar i jordgubbar och grädde. Det låter som en riktig dröm, men det är faktiskt inte alls omöjligt! Du behöver bara mixa 500 gram jordgubbar, 1 deciliter vispgrädde, 4 deciliter vatten och 1 tesked olivolja. Sedan häller du blandnigen i ett varmt bad och hoppar i. Huden blir mjuk och du kommer lukta jättegott när du kommer ut från badrummet! Fast du får inte doppa håret i vattnet! Jag hade tvättat håret dagen innan och doppade håret, (tänkte att det inte kunde göra så mycket) och morgonen efter så såg det ut som att jag inte hade duschat på en månad, håret såg jättesmutsigt ut! Så jag fick hoppa in i duschen igen, och nu vet jag att nästa gång som jag gör det här så får jag använda en badmössa. Dessutom så fastnar alla frön från jordgubbarna i hårbotten. Men för resten av kroppen är det här som en spabehandling, så det var absolut inte sista gången som jag gjorde jordgubbsbad!:) Lite annorlunda att vattnet blir rött också...

Macarons!

Publicerad 2012-11-01 12:39:50 i Allmänt

Nu har jag provat att göra "det svåraste inom bakning" enligt alla människor, även de som faktiskt KAN baka: MACARONS! Jag gjorde både citron- och hallonmacarons, fast på bilden så visar jag bara "hallonen", eftersom de andra inte blev fullt så bra eller fina, hehe...
Inte så jättesvåra att göra, fast väldigt jobbiga; det tog flera timmar, och det var aldrig några pauser! Om man bakar bullar så ska ju degen jäsa så då blir det ju "pauser". Det blev väldigt mycket fyllning över, men det stod att det gick att frysa in överblivna fyllningar så det gjorde vi. Jag ska baka de igen till julafton så då kommer fyllningen till användning igen:)

Om

Min profilbild

Olivia

Hej och välkommen! Jag heter Olivia och här på min blogg kommer jag att betygsätta, testa och tipsa om det mesta mellan himmel och jord!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela