Livans recensioner

-Om Det Mesta

Smarriga maränger

Publicerad 2012-08-29 17:16:13 i Allmänt

Här kommer recept och bilder på maränger som du kan göra. Det bästa med maränger är nog att de är så lätta att göra och därför kan du istället lägga ner mer tid på att göra dem fina. Eftersom grundreceptet  endast består av äggvita och socker kan du bland i det mesta som du tycker om, t.ex. kakao, vanilj eller kanel. Många som allergiska kan äta maränger eftersom de varken innehåller laktos, gluten eller nötter!:)
 
3 äggvitor
1½ dl socker
 
Vispa äggvita och socker hårt, du ska kunna vända på bunken upp och ner utan att det rinner ut. Ta fram en plåt med bakplåtspapper, det funkar med smör också. Nu får du göra precis som du vill! Du kan göra normala klickar av smeten och lägga ut på plåten, eller så använder du en spritsel och gör mönster. Du kan ha marängerna vita eller så kan du hälla i några droppar karamellfärg. När du är färdig ska du ställa in marängerna i ugnen 125 grader i 20-40 minuter, det beror på hur stora du har gjort dem och om du har haft i något extra. Om du har haft smörad plåt så måste du ta bort marängerna från plåten så fort de kommit ut ur ugnen, (efter typ 2 minuter sitter de helt fastklistrade och är omöjliga att få loss utan att bli smulor!) Nu är dina goda maränger färdiga och du kan äta dem med glass och grädde, eller bara som de är!

Här häller jag i lite smet i spritseln
 

Här är mina små söta minimaränger innan det är dags för ugnen...
...och här är de efter ugnen, med lite solbränna.
 
När jag gjorde de här så fixade jag först med vanlig, vit smet, sedan hällde jag i lite kakao när det bara var lite grand kvar i bunken och slutförde dem:)
 
 

Kladdkakemuffins med mintchoklad

Publicerad 2012-08-24 20:04:54 i Allmänt

Här kommer ett recept på några underbara muffins! Det är samma recept som på vanliga kladdkakemuffins, men innan du sätter in dem i ugnen så trycker du i en After Eight i varje. Lovar att det är jättegott! Idag så har jag köpt en ny målarduk så jag ska göra en en till tavla också, (har gjort tre stycken förut) och om jag blir nöjd så kanske jag lägger ut en bild sen... Fast jag börjar nog med den imorgon:)
Här är en väl kanske en "lätt överfull" muffins, men det funkade det med:) Nu ska jag gå och kolla på TV, så hejdå!

Bilder på sorbeten

Publicerad 2012-08-19 19:33:00 i Allmänt

Här kommer bilder på sorbeten! Det kanske ser liiiiite finare ut i boken, men, men:)
 

Jättegod sorbet!

Publicerad 2012-08-16 14:26:00 i Allmänt

Här kommer ett jättegott recept på ananas- och limesorbet! Jag har bara provat det en gång, men NÄR jag gör det nästa gång så ska jag nog försöka sila bort limeskalen eller strunta i dem, man tycker ju olika förstås men jag var inte så förtjust i att de var i sorbeten. Här kommer receptet:

225 gram socker
6 deceliter vatten
rivet skal och saft från två limefrukter
1 liten ananas, skalad och hackad
ev. grejer till servering

1. Hetta sakta upp socker och vatten i en kastrull tills sockret lösts upp. Koka upp och låt sjuda i tio minuter.

2. Rör ner rivet limeskal och hälften av saften. Dra kastrullen från värmen och låt svalna.

3. Kör ananasen till slät puré i en mixer eller matberedare. Tillsätt den kalla lagen med resten av limesaften. Häll blandningen i en frystålig burk och frys tills det har bildats kristaller runt kanten.

4. Häll sorbeten i en skål och rör om kraftigt med en gaffel för att krossa iskristallerna. Ställ tillbaka den i frysen och låt frysa över natten.

Nu har jag varit första dagen i skolan efter lovet, det var ändå ganska kul faktiskt:) Hejdå!

Gullig namnskylt

Publicerad 2012-08-14 23:57:28 i Allmänt

Jag har gjort en fin namnskylt till min 2-åriga lilla kusin Selma som hon ska ha på sitt dagis! Jag klippte ut en bit papper och skrev och ritade på den, och när den var färdig så plastade jag in den. Efter det klippte jag små hål i skylten och trädde i en tvinnad tråd i lite olika färger. Jag hoppas att den blev bra och funkar att använda:)
 
Finns väl ingen riktig fram-och baksida, men den här sidan la jag ner mycket mer tid på!
 
Och här är alltså "baksidan":)
 
Idag har jag och mormor åkt Uppsala-tåget, det var jättekul och intressant! Imorgon är det sista dagen på sommarlovet också, lite trist kanske men det ska faktiskt bli ganska kul att börja skolan igen:)
 
Hejdå!
 

Tre flugor i en smäll!

Publicerad 2012-08-08 23:45:01 i Allmänt

Nu ska ni få något riktigt kul att titta på, nämligen tre fina saker som jag nyligen har gjort! Hoppas att ni gillar det, h
här kommer de iaf:
Riktigt mumsiga cupcakes som jag och min kompis har gjort!
 
 
En jätteskön massagedyna som jag har gjort, bliden högst upp visar hur den ser ut när man ligger på den och den andra hur den är gjord. Det är mest flörtkulor (stavning?) i den men även en liten mjuk boll och lite annat. I kudden är det bomull och små flörtkulor:)
Jag har sytt en klänning! Köpte tygerna+dragkedjan och resåren på Ohlssons tyger igår och har sytt den på min fina symaskin igår och idag. Jag måste erkänna att det var ganska svårt, (fast det visste jag ju innan jag började!) men jag blev väldigt nöjd med resultatet!:) Jag vet att mina ögon ser helkonstiga ut på bilden men det var blixt på kameran...!
 
 
Tja, vad tycks om allt då?
 
 
 

Älmstalägret

Publicerad 2012-08-05 19:21:08 i Allmänt

Hallå! Har nu kommit hem från Älmstalägret med mitt fotbollslag:) det var jätteroligt, en hel helg med fotboll, kompisar, godis... mycket grejer helt enkelt! Klockan 8 så ska jag titta på Solsidan (okej, okej, säsong 2 som jag redan har sett, men Solsidan kan man väl aldrig se för många gånger...;)) Jag var på Gröna Lund i torsdags med mamma och Amanda, jättekul! Men fy vad jag blev besviken när Sveriges damlandslag förlorade mot Frankrike!!!! Vi tittade på matchen i Älmsta, så det var nog inte bara jag som kände så med tanke på att det är ett fotbollsläger... Hejdå!
Haha, roliga och sköna Solsidan!

Om

Min profilbild

Olivia

Hej och välkommen! Jag heter Olivia och här på min blogg kommer jag att betygsätta, testa och tipsa om det mesta mellan himmel och jord!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela