Livans recensioner

-Om Det Mesta

Ansiktsmask

Publicerad 2012-10-25 16:04:41 i Allmänt

Jag har hittat ett recept på en ansiktsmask som är jättekul att göra, självklart är det ju allra roligast med en kompis! Den är skön och lätt att göra också, så det blir många pluspoäng! 1. Ånga ansiktet, det gör du genom att koka upp vatten och hälla i en skål. Sedan lägger du en handduk över huvudet och sätter ansiktet över skålen. Sitt så minst i minst 10 minuter. 2. Vispa en äggvita med 6 droppar citron. Låt detta verka i 15 minuter. 3. Spola bort masken!:) Jag vet att det antagligen är svårt att läsa det här eftersom allt "sitter ihop", men tyvärr så kan jag inte göra någonting! Jag försöker göra så att det ska gå att "hoppa ner" och det gör det när jag skriver inlägget, men när jag lägger ut det så blir det ändå inte så... kanske beror det på temat, eller så är det bara krångel med min dator! Jaja, hoppas att ni ser och förstår ändå:)

"Sockerkransar"

Publicerad 2012-10-19 18:18:09 i Allmänt

Egentligen så heter de här jättegoda och väldigt fina kakorna konjakskransar, men eftersom jag inte ville ha i någon sprit så bytte jag ut det mot arrak och lite vatten, och se så bra det blev!
5 dl vetemjöl 200 g smör eller margarin 1 dl socker 2 msk konjak (jag bytte som sagt ut det mot några droppar arrak och vatten) Hacka samman mjöl, matfett och socker. Tillsätt vätskan och arbeta ihop till en smidig deg. Lägg den kallt en stund. Dela degen i bitar. Rulla ut degen till mycket smala längder. Sno länderna två och två. Skär dem i cirka 12 cm långa bitar. Forma dem till kransar och lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter. + Jag lade även till att doppa kransarna i socker, men om du gör det så måste de doppas direkt när de har kommit ut ur ugnen, annars fastnar inte sockret!

Smyckeshängare

Publicerad 2012-10-14 21:54:08 i Allmänt

Idag så har jag gjort en smyckeshängare. Lite knepig att få ihop, men jag blev faktiskt väldigt nöjd med resultatet! Den är både praktisk och en mycket fin prydnad i mitt rum:) Jag använde en kartongbit som var från "surfplattan-kartongen" och då hade jag tur eftersom den var både svart (snyggt) och vikt i kanterna, så då blev det mycket lättare att få ihop den som jag fick; eftersom det sitter fast örhängen så måste den sitta "utåt" för att man ska kunna ta bort örhängerna:) Här är den!:
Såhär ser den ut från sidan, örhängerna sitter fast så:
Visst passar den bra i mitt rum?

Cool batik!

Publicerad 2012-10-10 22:08:03 i Allmänt

Batik är kul, enkelt, blir JÄTTEfint och varje mönster blir alltid helt unikt! När jag provade det förra helgen så hade jag köpt ett helt paket med alla saker som behövdes för att göra en sjal, du kan se bild nedan. Det var ett "Kul att skapa-paket" t.ex eller Gör dina egna studsbollar, men det här hette Gör egen batik.
Visst såg det fint ut? Jag har aldrig gjort batik förut, men det blev faktiskt lite färgtabletter (som behövdes till sjalen) kvar så jag kommer säkert göra detta igen!:)

Bästa fredagsmys-pizzan!

Publicerad 2012-10-03 16:38:00 i

Om det är fredagskväll (okej, jag erkänner; eller lördag, söndag, måndag, tisdag...) och du vill ha ett roligt, enkelt och bra recept på pizza så tycker jag att du borde kolla in det här! När jag och min kompis gjorde detta i lördags så provade vi att lägga ut topping på halva pizzan och sedan vika över andra halvan så att det blev en inbakad, och det blev jättegott! På min pizza så hade jag tomatsås, skinka, ost, mozzarella och ananas:)
Sammanfattning: Om du gillar VANLIG pizza, så ska du göra en VANLIG
Om du gillar INBAKAD pizza, så ska du göra en INBAKAD pizza.
Om du gillar BÅDA TVÅ, så ska du göra BÅDA TVÅ! (Enligt mig)
Enligt receptet så ska det bli ungefär åtta stora pizzor, men vi gjorde halv sats och det räckte (gott och väl!) till 3 ganska stora.
 
 
Cirka 8 stora eller 20 små  
 
1 paket jäst
4 dl fingervarmt vatten
2 msk olivolja
1 tsk honung
½ tsk salt
10 dl vetemjöl + lite till utbakning
 
Förslag till topping:
tomatsås (det tror jag att alla vill ha)
kryddor (det tror jag att alla vill ha)
skinka
ost
oliver
mozzarella
ananas
                                                                                            
1. Smula ner jästen i bunken och häll i lite fingervarmt vatten så
    att du kan röra ut jästen. Häll i olivolja, honung, och salt och rör om. Häll i resten av vattnet.
 2. Häll på mjöl och knåda ordendligt tills du har en jämn deg. Använd gärna degkrokarna på elvispen! Låt degen jäsa 30 minuter under en bakduk.
 3. Förbered toppingen! Skär skinka, ost, ananas, champinjoner och mozzarella, hacka kryddor, koka tomatsåsen (om du inte har köpt färdig sås) eller fixa med grejer som inte står här.
 4. Sätt ugnen på 225 grader. Vält upp degen på ett mjölat bakbord och dela upp degen i lika många "klumpar" som pizzor du ska göra. Kavla ut klumparna, en i taget, och lägg upp på en plåt med bakplåtspapper.
 5. Bre ut lite tomatsås på varje pizza, spara en centimeter i kanten, och lägg på allt som du vill ha! Om du vill göra en inbakad pizza så ska du bre ut tomatsås och lägga ut topping på halva pizzan, sedan viker du över andra halvan och nyper ihop kanten med fingrarna.
6. Ställ in i ugnen i 12-15 minuter och du är färdig!:)
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Olivia

Hej och välkommen! Jag heter Olivia och här på min blogg kommer jag att betygsätta, testa och tipsa om det mesta mellan himmel och jord!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela