Livans recensioner

-Om Det Mesta

Stänkmålning

Publicerad 2013-01-31 16:38:44 i Allmänt

Jag har målat lite förut, men aldrig provat tekniken när man stänker med penseln. Jag har däremot alltid tyckt att sådana tavlor blir superduperfina så jag köpte en stänkpensel och provade! Det var jättekul och blev faktiskt nästan superduperfint;) det som jag gillade med det var att man inte behöver vara bra på att måla "vanligt" eller så, det är jättelätt; blanda en fin färg, doppa penseln i lite vatten och STÄNK!!!
Min första (men absolut inte sista) stänkmålning!

Mums, vaniljbullar...

Publicerad 2013-01-17 13:15:21 i Allmänt

Jag har gjort vaniljbullar, de blev riktigt goda! Jag lägger inte ut receptet nu, kommer kanske att göra det någon annan gång. De var faktiskt lite krångliga att göra, men när man fattar tekniken hur man får in kräm i bullarna så är det inte så svårt!
Vilken fantastisk uppfinning, både bullar (supergott) och vaniljkräm (supergott) = SUPERGOTT!!

Bild på mina nya kompisar;)

Publicerad 2013-01-07 23:09:50 i Allmänt

Här är de gulliga amigurumifigurerna!
Utomjordingen är inte färdig, den har varken mun eller armar, men jag blev tvungen att pausa den och istället börja med en annan figur (en tjej, som sagt) eftersom den och en till morot måste vara färdig i helgen. Jag vet att katten har en enorm halsduk, men det var egentligen meningen att man skulle använda ett väldigt tjockt garn och en stor virknål till katten så att den blev större! Men i övrigt så är jag faktiskt nöjd med dem!:) Jag lägger inte ut någon bild på den halvfärdiga tjejen än, den är lite för "ofärdig" för det! (Det betyder att det just nu är en boll med två långa ben).

Amigurumi!

Publicerad 2013-01-06 14:08:16 i Allmänt

Jag har hittat en jättejättekul sak att göra, det kallas för amigurumi! Amigurumi är små, virkade saker, oftast figurer eller något "levande". De kommer ursprungligen från Japan, men är nu kända över hela världen. De är roliga att göra och blir så himla söta!! I julklapp så fick jag en bok av Mia Bentsson där det finns 12 mönster som kan göras till 15 olika figurer. Jag har gjort 3 stycken; en morot, en flugsvamp och en katt. Jag har börjat med en utomjording, men har tagit en paus med den och istället så gör jag nu en liten tjej. I julklapp så fick jag en kamera också, jag ska ta lite bilder på figurerna så att ni får se dem snart, ska bara lära mig hur man laddar upp dem först...;) Hejdå!

Om

Min profilbild

Olivia

Hej och välkommen! Jag heter Olivia och här på min blogg kommer jag att betygsätta, testa och tipsa om det mesta mellan himmel och jord!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela