Livans recensioner

-Om Det Mesta

Badbomber!

Publicerad 2013-02-26 15:21:01 i Allmänt

Igår så provade jag att göra badbomber! Har inte provat dem än, men när jag testade lite i ett vattenglas så verkar det som att de kommer att funka jättebra eftersom att det började bubbla och brusa:) En badbomb ser ut ungefär som en ofta färgad köttbulle (eller andra former ibland), men det är det inte riktigt...: Egentligen är det som en stor brustablett som man lägger i badkaret när man ska bada och då blir vattnet en annan färg och det luktar väldigt gott! Jag gjorde typ en fjärdedels-sats och det blev två stycken ganska stora. Här kommer receptet som jag använde: 1 tsk olivolja, 1 tsk vatten, 2,25 dl bikarbonat, 1,1 dl citronsyra, Torkade rosenblad (frivilligt), Parfym (frivilligt), Karamellfärg (frivilligt), Små muffinsformar, Blanda alla ingredienser. Det skall vara ganska torrt, men håller inte badbomben ihop så blanda i liiite mer vatten. Krama massan till bollar som du lägger i formarna. Låt torka tills de känns hårda och klara. Här är min badbomb:)
TIPS: Det kanske berodde på att jag hade i både karamellfärg och parfym, men smul-klet-massan stelnade superfort för mig! Direkt när du är nöjd med massan så ska du alltså forma den till bollar, för annars så kan det förvandlas till hårda, små smulor och isf måste man ha i mycket mera vatten innan det blir bra igen! Om du har i parfym/karamellfärg så är det smart att spara lite på vattnet och oljan eftersom det faktiskt också är vätska. Annars kan det bli för vattnigt:)

Man kan göra det mesta av skräp...

Publicerad 2013-02-25 17:10:30 i Allmänt

När jag var hos farmor på sportlovet så strimlade vi gamla papper och det är roligare än vad man kan tro! Det blir ju långa remsor och jag tyckte att det kändes jättetråkigt att kasta dem eftersom jag säkert kunde hitta på någon cool, helknäpp och kreativ idè av dem! Eftersom bunten av papper som vi strimlade var flera centimeter tjock så blev det vääääldigt många remsor... Jag tryckte ned så mycket som det gick i en plastpåse och började fläta lite. Jag vet inte riktigt vad detta kommer att bli, haha, men kanske bara ett stort flätat nät? Jag är verkligen inte klar än, men vill ändå visa upp den!
Ganska häftigt ändå, va?;)

En sköldpadda och en smiley-pärlplatta

Publicerad 2013-02-13 15:14:37 i Allmänt

Hejhej! Tänkte visa lite bilder på nya saker som jag har gjort. Jag satte ihop fyra stora pärlplattor och gjorde en ganska stor pärlplatta med fyra olika smileysar. Den tog några dagar att göra men blev faktiskt ganska fin! Nu ligger den på köksbordet och där ställer vi lite olika saker, jag tror att den även går att använda som grytunderlägg. Den andra saken är en till amigurumifigur. Nu fick det bli en liten gullig sköldpadda! Just nu så virkar jag en rosa kanin och jag tror att den kommer att bli ganska så bra den också, faktiskt:) Jaja, här får ni se!:
Pärlplattan!
Sköldpaddan!

Om

Min profilbild

Olivia

Hej och välkommen! Jag heter Olivia och här på min blogg kommer jag att betygsätta, testa och tipsa om det mesta mellan himmel och jord!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela