Livans recensioner

-Om Det Mesta

Kokoskakor som kanske tar slut fortare än de kommer fram...

Publicerad 2012-09-25 17:32:59 i Allmänt

Om du gillar kokos är det här verkligen "måste-göras-kakor"! De är riktigt, riktigt goda, går jätteenkelt och snabbt att göra och de är lika goda om du fryser in dem! Tja, jag behöver väl inte göra mera reklam för dem nu, hoppas att du förstår!:)
 
Cirka 35 stycken
 
50 g smör eller margarin
1½ dl socker
2 ägg
5-6 dl (200 g) kokos
 
1. Smält smöret och låt det svalna.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Blanda i smör och kokos och låt smeten svälla en liten stund.
4. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper eller smör. Låt kakorna stå inne cirka 12 minuter i 175 grader.
 
 
Tips: Det blir 29 gånger så gott om du hackar lite choklad (som du nog ser att jag har gjort på bilden) och blandar i efter att du vispat ihop allt! Hur mycket choklad och hur stora bitar du ska ha i smeten väljer du själv:)
 
 

Dubbla citronkakor

Publicerad 2012-09-17 18:11:30 i Allmänt

De här kakorna är sååå goda!! Om man inte gillar citron så kanske man inte tycker om de riktigt lika mycket (...) men då funkar det ju självklart att bara äta kakan som den är, utan citronkräm:)
 
Cirka 35 stycken:
250 g smör
1½ dl florsocker
1 dl maizenamjöl (jag hittade bara maizenastärkelse i affären, det funkar bra det med!)
5 dl vetemjöl
 
Världens godaste citronkräm:
50 g smör
2½ dl florsocker
3 msk pressad citron
 
1. Lägg smör och florsocker i bunken och vispa med elvisp tills det blir en fluffig smet. Häll försiktigt i maizenamjöl och vetemjöl, undvik klumpar. Vispa till en slät smet.
2. Ställ fram två plåtar med bakplåtspapper. Rulla degen till små bollar och lägg dem på plåten med lite plats mellan. Det ska vara ungefär 35 bollar på varje plåt.
3. Platta till varje boll med en gaffel så att det blir knubbiga, randiga kakor. Grädda en plåt i taget i 15 minuter i 150 grader. Låt dem svalna helt.
4.Citronkrämen: Lägg smöret i en liten skål och vispa med elvisp. Häll i florsockret och vispa lite till. Pressa saften ur en citron ner i ett glas och måtta upp 3 matskedar som du häller i smeten. Vispa till en jämn smet.
5. När kakorna har svalnat så kan du para ihop dem med en som är ungefär lika stor. Sedan använder du en tesked och lägger en liten klick på hälften av kakorna och trycker på den andra så att det blir som en liten randig hamburgare!
Mums!
 
 

Goda grahamsrutor

Publicerad 2012-09-11 15:55:01 i Allmänt

Det här brödet funkar jättebra som frukost, mellanmål, kvällsfika... hela tiden! Det är gott, innehåller grahamsmjöl (ganska nyttigt alltså) funkar utmärkt att frysa och är ganska lätt att göra också, så det är mycket bra med det här det!:)
 
Cirka 30 stycken "rutor"
1 pkt (50 g) jäst
5 dl vatten
25 g smör
1½ tsk salt
2 msk honung
2½ dl filmjölk
3 dl grahamsmjöl
12-13 dl vetemjöl (så står det i receptet, men jag brukar alltid behöva mycket mer vetemjöl i degen!)
 
1. Smula ner jästen i bunken. Häll i en skvätt fingervarmt vatten och rör ut jästen. Häll i resten av vattnet, salt, smör, honung och filmjölk. Rör det jämnt.
2. Häll i grahamsmjölet och nästan allt vetemjöl. Rör ordentligt. Knåda gärna med mjölade händer. Strö över lite mer mjöl om degen är för kladdig. Arbeta ihop degen tills den är fast och smidig.
3. Strö lite mjöl över degen och låt den jäsa 45 minuter under en bakduk.
4. Sätt ugnen på 225 grader.
5. Tippa ner degen i långpannan. Strö över lite grahamsmjöl och platta ut degen så att den täcker hela plåten. Doppa kniven i mjöl och tryck ut lagom stora rutor av degen. Det ska bli ungefär 30 fyrkantiga bröd. Du behöver inte trycka kniven genom riktigt hela degen. Doppa i mjöl mellan varven. Låt degen jäsa 20 minuter till under bakduken.
6. Ställ in plåten och låt brödet stå inne i cirka 15 minuter. Kolla om brödet är klart, är det inte det så kan det stå inne i några minuter till.
7. Ta ut brödet. Lägg det gärna på ett galler för att svalna.
 
Färdigt!:) Du kan som jag skrev frysa det här brödet, men om du vill så kan det vara ute några dagar innan det är bäst att stoppa in det i frysen. 
 

Om

Min profilbild

Olivia

Hej och välkommen! Jag heter Olivia och här på min blogg kommer jag att betygsätta, testa och tipsa om det mesta mellan himmel och jord!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela