Egentligen så heter de här jättegoda och väldigt fina kakorna konjakskransar, men eftersom jag inte ville ha i någon sprit så bytte jag ut det mot arrak och lite vatten, och se så bra det blev!
5 dl vetemjöl
200 g smör eller margarin
1 dl socker
2 msk konjak (jag bytte som sagt ut det mot några droppar arrak och vatten)
Hacka samman mjöl, matfett och socker. Tillsätt vätskan och arbeta ihop till en smidig deg. Lägg den kallt en stund.
Dela degen i bitar. Rulla ut degen till mycket smala längder. Sno länderna två och två. Skär dem i cirka 12 cm långa bitar. Forma dem till kransar och lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter.
+ Jag lade även till att doppa kransarna i socker, men om du gör det så måste de doppas direkt när de har kommit ut ur ugnen, annars fastnar inte sockret!
Kommentarer
Postat av: Mormor
Vad du är duktig på att få alla bakverk att se så fina ut! Mina blir aldrig sådana!!! Hoppas jag får smaka, när jag hälsar på nästa gång!
Svar:
Olivia
Postat av: Mormor igen!
Tack för de underbart goda kakorna! Smälte i munnen!
Svar:
Olivia
Postat av: Lea
Här kommer polis Lea och anmäler dig Olivia för att du glömde nämna att jag och Märta hjälpte dig. Fy skäms! Dem såg bättre ut i verkligheten och var även godare.
Svar:
Olivia
Postat av: Lea
Här kommer polis Lea och anmäler dig Olivia för att du glömde nämna att jag och Märta hjälpte dig. Fy skäms! Dem såg bättre ut i verkligheten och var även godare.
Svar:
Olivia