Jättegod sorbet!
Här kommer ett jättegott recept på ananas- och limesorbet! Jag har bara provat det en gång, men NÄR jag gör det nästa gång så ska jag nog försöka sila bort limeskalen eller strunta i dem, man tycker ju olika förstås men jag var inte så förtjust i att de var i sorbeten. Här kommer receptet:
225 gram socker
6 deceliter vatten
rivet skal och saft från två limefrukter
1 liten ananas, skalad och hackad
ev. grejer till servering
1. Hetta sakta upp socker och vatten i en kastrull tills sockret lösts upp. Koka upp och låt sjuda i tio minuter.
2. Rör ner rivet limeskal och hälften av saften. Dra kastrullen från värmen och låt svalna.
3. Kör ananasen till slät puré i en mixer eller matberedare. Tillsätt den kalla lagen med resten av limesaften. Häll blandningen i en frystålig burk och frys tills det har bildats kristaller runt kanten.
4. Häll sorbeten i en skål och rör om kraftigt med en gaffel för att krossa iskristallerna. Ställ tillbaka den i frysen och låt frysa över natten.
Nu har jag varit första dagen i skolan efter lovet, det var ändå ganska kul faktiskt:) Hejdå!
225 gram socker
6 deceliter vatten
rivet skal och saft från två limefrukter
1 liten ananas, skalad och hackad
ev. grejer till servering
1. Hetta sakta upp socker och vatten i en kastrull tills sockret lösts upp. Koka upp och låt sjuda i tio minuter.
2. Rör ner rivet limeskal och hälften av saften. Dra kastrullen från värmen och låt svalna.
3. Kör ananasen till slät puré i en mixer eller matberedare. Tillsätt den kalla lagen med resten av limesaften. Häll blandningen i en frystålig burk och frys tills det har bildats kristaller runt kanten.
4. Häll sorbeten i en skål och rör om kraftigt med en gaffel för att krossa iskristallerna. Ställ tillbaka den i frysen och låt frysa över natten.
Nu har jag varit första dagen i skolan efter lovet, det var ändå ganska kul faktiskt:) Hejdå!