Smarriga maränger
Här kommer recept och bilder på maränger som du kan göra. Det bästa med maränger är nog att de är så lätta att göra och därför kan du istället lägga ner mer tid på att göra dem fina. Eftersom grundreceptet endast består av äggvita och socker kan du bland i det mesta som du tycker om, t.ex. kakao, vanilj eller kanel. Många som allergiska kan äta maränger eftersom de varken innehåller laktos, gluten eller nötter!:)
3 äggvitor
1½ dl socker
Vispa äggvita och socker hårt, du ska kunna vända på bunken upp och ner utan att det rinner ut. Ta fram en plåt med bakplåtspapper, det funkar med smör också. Nu får du göra precis som du vill! Du kan göra normala klickar av smeten och lägga ut på plåten, eller så använder du en spritsel och gör mönster. Du kan ha marängerna vita eller så kan du hälla i några droppar karamellfärg. När du är färdig ska du ställa in marängerna i ugnen 125 grader i 20-40 minuter, det beror på hur stora du har gjort dem och om du har haft i något extra. Om du har haft smörad plåt så måste du ta bort marängerna från plåten så fort de kommit ut ur ugnen, (efter typ 2 minuter sitter de helt fastklistrade och är omöjliga att få loss utan att bli smulor!) Nu är dina goda maränger färdiga och du kan äta dem med glass och grädde, eller bara som de är!

Här häller jag i lite smet i spritseln


Här är mina små söta minimaränger innan det är dags för ugnen...

...och här är de efter ugnen, med lite solbränna.

När jag gjorde de här så fixade jag först med vanlig, vit smet, sedan hällde jag i lite kakao när det bara var lite grand kvar i bunken och slutförde dem:)